CG Master Class –סמינר מקצועי לאנימציה תלת-מימדית

12/03/2012
cg master class 2012

cg master class 2012

CG Master Class 2012 –
סמינר מקצועי לאנימציה, תלת מימד, עיצוב קונספט, פוסט-פרודקשן וניהול.
חול-המועד פסח, 9 עד 11 באפריל, בסינמטק תל-אביב.

הנחות לחברי איגודי המפיקים, הבמאים, מקצועות האנימציה, עורכי תמונה וקול.

אלו עשויים להיות הימים החשובים ביותר בקריירה שלכם:
סמינר מקצועי בהנחיית אנימטורים ואנשי מקצוע שעבדו בהפקות בינלאומיות, ביניהן "משפחת סופר על" (פיקסאר), "Road Runner" (קרטוּן נטווֹרק), "ג'ון קרטר" (דיסני), "אליזבת': תור הזהב" (אולפני יוניברסל), "אסטריקס והויקינגים", "מוצאים את נמו" (פיקסאר), "יוגי דוב" (האחים ווֹרנר), סדרת משחקי "היטמן" ועוד.

שלושה ימים מלאים של הדגמות חיות, סקירות מקיפות והרצאות מעמיקות, שיאפשרו לכם ללמוד מנסיונם של בכירי תעשיית האנימציה. הזדמנות חד-פעמית להכיר לעומק את תהליכי העבודה, השיטות והטכניקות של אנשי המקצוע המובילים במדינה.

הסמינר הוא האירוע המרכזי באירועי "פסח של אנימציה 2" – חגיגת אנימציה לכל המשפחה.

במרכז הסמינר תעמוד סדרת האנימציה Road Runner and Wile E. Coyote, שעונתה החדשה נוצרה כאן בארץ בסטודיו Crew 972, והיא משודרת כעת ב-Cartoon Network הבינלאומי.

רואד ראנר - אז ועכשיו
רוד ראנר אז ועכשיו. מימין פריים מהסדרה המקורית, משמאל פריים מהעונה החדשה. לחצו להגדלה.
לצפיה בפרק מלא מהעונה החדשה, לחצו כאן.

מתי: חול המועד פסח, 9 עד 11 באפריל, בין השעות 9:00 – 16:15. (7 שעות מלאות בכל יום).
איפה: סינמטק תל-אביב, אולם 4 החדש. שפרינצק 2 ת"א (מול המכללה הישראלית לאנימציה).
מה: סמינר מקצועי לאנימציה, תלת-מימד, פוסט-פרודקשן, עיצוב קונספט וניהול קריאטיבי.
כמה: למחירים גללו מטה או לחצו כאן. ניתן להירשם לסמינר המלא, ליום בודד או להרצאה בודדת.
מי: אלכס אוראל, דורון מאיר, נאור לוי, מנשה מורובוסה, רונים גנבר, שגיא רכטר, דרור דליות.

רשימת ההרצאות:

Live it
אנימציה חיה – אלכס אוראל
הדגמה חיה מול הקהל של יצירת סצינה באנימציה. ההדגמה תחל בבחירת דיאלוג על-ידי הקהל. משלב זה יחל אלכס בתכנון וביצוע האנימציה, מול הקהל, החל משלבי התכנון ועד לעבודה בתוכנה מאיה. יש שפע של מידע טכני על איך לייצר אנימציה אמינה, אבל אנימציה קולנועית מעולה מושרשת בהתבוננות מעמיקה, ובהבנה של נקודת הסיפור בסצנה, ובמה שגורם לקהל לצחוק. אלכס ידון בתכנון יצירתי של סצינת אנימציה, וידגים את אופן מציאת המשמעות הנסתרת של שורת הדיאלוג, את תהליך החיפוש וההשראה לרעיונות המשחק ואת הצעדים המעשיים לחיבור רעיונות אלה ברצף אנימציה.
משך ההרצאה: 4 שעות.

Space it
חשיבות הספייסינג באנימציה – דורון מאיר 

אחד ממושגי היסוד באנימציה הוא ה-spacing. על אף שמושג זה נתפס לעתים כבעל חשיבות משנית, הרי שהוא אחד המשמעותיים ביותר בעבודתו של האנימטור, ויש בו הרבה יותר עומק ועניין ממה שנראה. ההרצאה תתייחס הן לאספקטים האמנותיים והמשחקיים של הספייסינג, והן לכלים הטכניים שיאפשרו לנו לשלוט עליו בקלות.
משך ההרצאה: שעתיים וחצי.

Move it
מכניקה של תנועה – נאור לוי
הרצאה על אנימציה, עם דגש על פיזיקה ריאלית לעומת פיזיקה אינטואיטיבית. על הקשר וההבדל בין Acting ל-Action – כוחות פנימיים וחיצוניים. על ניוטון ואריסטו, וכיצד שני אלה קשורים לעבודה שלנו כאנימטורים. כיצד משתלבים עקרונות כגון spacing, timing, squash & stretch ביצירת תחושה פיזיקלית אמינה. מהי נקודת משען ואיך מגדירים תנועה וכיוון. ההרצאה כוללת ניתוח רפרנס וידאו, דיון על מחקר תנועה מתקופת אריסטו ומתקופת ניוטון ודוגמאות מקטעי אנימציה.
משך ההרצאה: שעתיים וחצי.

Build it
מהמידול ועד הפוסט – מנשה מורובוסה

מנהל מחלקת התלת-מימד בסדרה Road Runner מדגים את תהליך העבודה במספר שוטים בסדרה, משלב המידול, דרך יצירת הטקסטורות, התאורה והרנדר ועד החלוקה לפאסים עבור עבודת הפוסט-פרודקשן. דגש על עבודת התאורה ועל השימוש בתוכנות פוסט כחלק מתהליך העבודה של אמן התלת-מימד. המשתתפים בהרצאה יזכו לקבל מבט מעמיק לתוך אחד הפרוייקטים המורכבים שנעשו בישראל, ולתוך תהליכי המחשבה של מובילי הפרוייקט.
משך ההרצאה: 3 שעות.

Post it
קומפוזיטינג מפורט לתלת-מימד – רונים גנבר

מנהל מחלקת הפוסט-פרודקשן בסדרה Road Runner מדגים את תהליך עבודת הפוסט במספר שוטים בסדרה. הרצאה זו תתייחס הן לפן האמנותי והן לפן הטכני, ותתעמק בהחלטות שהתקבלו על ידי יוצרי הפרוייקט, בהקשרים הנוגעים לשילוב מלאכות התלת-מימד, הקומפוזיציה והפוסט-פרודקשן, בתוך פייפליין רציף וסולידי. ההדגמה תלווה בדיון מעמיק על שיטות עבודה, גישות אמנותיות, טכניקות עבודה וטיפים מקצועיים.
משך ההרצאה: 3 שעות.

Sketch it
קונספט חי – שגיא רכטר

יצירת קונספטים לדמות מקורית, על פי בריף שיתקבל מהקהל. ההדגמה תחל בייצור הבריף על-ידי הקהל. משלב זה יחל שגיא בתכנון וביצוע הקונספט מול הקהל: החל מחיפוש הרפרנסים, דרך פיתוח הסקיצות ועד לעיצוב מבושל בפוטושופ.
משך ההרצאה: שעתיים.

Manage it
ניהול סביבה קריאטיבית – דרור דליות

איך להתקדם בסולם הדרגות בסטודיו – ארגז כלים פרקטיים לניהול צוות יוצר. ראש סטודיו Crew 972 יחלוק מנסיונו ויסביר מה הופך עובד מן המניין לכזה שיכול לנהל צוותים ולפקח על הפקות ופרוייקטים. בהרצאתו נלמד כיצד להעביר מסר באופן אפקטיבי, לנהל סיעור מוחות ולתת משוב בונה. נבחן את חשיבותה של תרבות ארגונית וכיצד יוצרים אותה. נסביר על הנעת עובדים (מוטיווציה) ובניית צוות קריאטיבי סינרגטי. ננסה להבין כיצד מוציאים מהצוות את המירב, במינימום זמן ומשאבים.
משך ההרצאה: שעה וחצי.

סדר ההרצאות:

יום שני 9/04:
8:00 – התכנסות, כיבוד קל ושתיה חמה.
9:00 – 11:15 – Space It – דורון מאיר.
11:15 – 12:00 – הפסקת צהריים.
12:00 – 16:15 – Live It – אלכס אוראל.

יום שלישי 10/04:
9:00 – 12:15 – Build It – מנשה מורובוסה.
12:15 – 13:00 – הפסקת צהריים.
13:00 – 16:15 – Post It – רונים גנבר.

יום רביעי 11/04:
9:00 – 10:30 – Manage It – דרור דליות.
10:45 –  12:45 – Sketch It – שגיא רכטר.
12:45 – 13:30 – הפסקת צהריים.
13:30 – 16:15 – Move It – נאור לוי.

הלו"ז עשוי להשתנות קלות במהלך האירוע.

צוות המרצים:

אלכס אוראל
עבד כאנימטור באולפני פיקסאר (בין היתר על הסרטים "למצוא את נמו" ו"משפחת סופר על") וגם בסרט "מטריקס 2". כיום הוא מנהל את אולפן האנימציה הישראלי Crew972. היה במאי האנימציה בסרט הקולנוע "יוגי דוב" ובסדרה "Road Runner" (שהופקה באולפן Crew972). למד אנימציה ב-Academy of Art University בסן-פרנסיסקו. מנהל מסלול אנימציית דמויות ב-IAC.
ניתן לצפות בעבודותיו בערוץ ה-VIMEO שלו.
מומלץ לבקר גם בבלוג של אלכס ובאתר של סטודיו Crew972.

דורון מאיר
מבכירי האנימטורים בישראל. אנימטור ראשי ובמאי בסדרה "Road Runner" (שהופקה באולפן Crew 972). שימש כאנימטור ואמן סטוריבורד באולפן Animation Lab. שימש כקריאטיב דירקטור באולפני סנואובול, אנימטור ואמן סטוריבורד בחברת המשחקים IO INTERACTIVE, עבור סדרת משחקי Hitman, אנימטור בסרט האנימציה באורך מלא "אסטריקס והויקינגים", אנימטור ראשי באולפן האנימציה DPSI, אנימטור בסטודיו פיצ'י פוי, סטודיו פוליגון ואנימה. מורה במסלול אנימציה קלאסית ב-IAC. מורה לאנימציה בבצלאל ובקמרה אובסקורה.
בלוג אישי.
 
נאור לוי
אנימטור באולפן Crew 972. משמש כארט דירקטור ומנהל אנימציה בסטודיו Mind Stream Media עבור משחקי טאבלט. שימש כ-CG Supervisor עבור פרויקט ספרים אינטראקטיביים. שימש כאנימטור באולפני סנואובול. עבד כממדל ב-Tale City Productions בעבור הסרט Tale keepers. מנהל את תחום התלת מימד במחלקת אנימציה בקמרה אבסקורה. מלמד תלת מימד בבית הספר "חשיפה".
שואוריל אנימציה.

 
 מודל של נאור לוי
מנשה מורובוסה
מנהל תלת-מימד באולפן Crew 972.
מנהל האולפן Crouching Pixel. שימש כ-Technical Director ראשי באולפן Animation Lab. עוסק בעיקר ברינדור, תאורה, שיידינג, ריג, חלקיקים, סימולציות ופיתוח פייפליין. מורה במסלול אנימציה תלת-מימדית ב-IAC. לימד במנשר, בצלאל, DPSI, המרכז הבינתחומי הרצליה. בוגר המחלקה לאנימציה בבצלאל.
אתר אישי: www.morobuse.com (עודכן לאחרונה ב-2008).
 
רונים גנבר
מנהל מחלקת דו-מימד באולפן Crew 972. אמן אפקטים שעבד בסרטים וסדרות כגון "ג'ון קרטר" של אולפני דיסני, "אליזבת: תור הזהב", "סאנשיין", "רואד ראנר", "Met4Force" של ה-BBC ועוד. מורה במסלול תלת-מימד ופוסט-פרודקשן למתקדמים ב-IAC. כתב ספר על התוכנה Nuke, שמשמש כספר לימוד במוסדות הוראה ברחבי העולם. לימד ב-National Film & Television School באנגליה וכן כמורה מומחה לתוכנה Shake מטעם Apple בריטניה.
בקרו בבלוג של רונים או צפו בעבודותיו ב-VIMEO.
 john carter
שגיא רכטר
אדריכל ומעצב קונספט.
בוגר הטכניון בחיפה, בהצטיינות.
זוכה פרסים יוקרתיים בתחום האדריכלות והקונספט.
ממקימי 'היולי', סטודיו לעיצוב רב תחומי.
עוסק כמעצב קונספט לאנימציה ומעצב הפקה. עבד באולפני אנימציה כגון סטודיו פיצ'י פוי ו-Crew 972.
מורה במסלול קונספט דיזיין ב-IAC. מנחה בסטודיו לאדריכלות באקדמיה לאמנויות בצלאל.
גלריית עבודות.
 שגיא רכטר
דרור דליות
מנהל מנוסה המתמחה בניהול סביבות יוצרות. בשנים האחרונת הוא משמש כראש סטודיו Crew 972. במסגרת תפקידו זה, פיקח על הפקות בינלאומיות כגון: Road Runner, עבור אולפני האחים וורנר; FIFA 2010 – סרט סטריאוסקופי שהופק לכבוד המונדיאל והוצג ב-85 ארצות; אפקטים עבור The Tempest בכיכובה של זוכת פרס האוסקר הלן מירן ועוד. לפני כן שימש כמנהל עסקי של הסטודיו לעיצוב אופנה טל יפת וכשליח משרד החוץ (נתיב) למדינות חבר העמים. בעל תואר ראשון במשפטים ויחידה מורחבת בתרבות.
 דרור דליות

 

הרשמה:
להרשמה התקשרו למזכירות המכללה בטל' 03-6482345 (ימים א'-ה' בשעות 9:30 – 18:00), או שלחו מייל עם הכותרת Master לכתובת cg.master.class@gmail.com. אנא ציינו במייל את שמכם המלא, כתובתכם ומספר הטלפון שלכם, ואנו נחזור אליכם.

מחירים:
מחיר לכל שלושת הימים: 650 ש"ח.
מחיר ליום בודד: 250 ש"ח.
מחיר להרצאה בודדת: 140 ש"ח.

הנחות מיוחדות:
מחיר לסטודנטים (בהצגת תעודת סטודנט בתוקף): 490 ש"ח.
לחברי איגוד מקצועות האנימציה ואיגוד עורכי תמונה וקול: 520 ש"ח.
לחברי איגוד הבמאים, איגוד המפיקים ואיגוד התסריטאים: 520 ש"ח.
לקבוצות סטודנטים (5 סטודנטים ומעלה שירשמו יחדיו): 440 ש"ח.
לתלמידי ובוגרי IAC, למורים, למתרגלים ולצוות המכללה: 440 ש"ח.
לעובדי Crew972 ולמשתתפי פיקסאר מאסטר קלאס 2011: 440 ש"ח.

 

רוצים עוד מידע?
השאירו פרטים ונחזור אליכם: