קומפ פוסט ואפקטיםבתוכנה Nuke

אפקטים ויזואלים, קומפוזיטינג, פוסט פרודקשן וקולור-גריידינג בתוכנה NUKE

ניוק נחשבת לתוכנה המובילה בעולם לתחומי הקומפ, הפוסט, הקולור והאפקטים. היא מאפשרת לקמפז (לחבר) חומרים ממקורות שונים, לעבד קטעי וידאו, לשנות ולשדרג חומרי גלם מצולמים או מרונדרים, לבצע תיקוני צבע ו-Color Grading ועוד. היא מוכרת במיוחד בגלל גישתה הפרוצדורלית מבוססת ה-NODES, שהופכת אותה לוורסטילית ועוצמתית יותר מכל תוכנת קומפ/פוסט אחרת. ניוק נפוצה בעיקר באולפני אנימציה ואפקטים בהוליווד, אולם בשנים האחרונות היא הפכה לכלי חשוב גם כאן בישראל.

קורס ניוק הוא חלק ממסלול תלת-מימד ואפקטים ויזואלים של IAC, אבל ניתן להירשם אליו גם בנפרד (דורש רקע קודם בתלת-מימד).

הקורס מכיל 10 שיעורים ועוד 8 מפגשי וורקשופ (עבודה בכיתה, עם ליווי צמוד).

מרבית השיעורים מועברים על ידי אריאל לבנטל – Lead Compositior באולפני Framestore, שעבד על סרטים וסדרות כמו הנוקמים: סוף המשחק, ספיידרמן: רחוק מהבית, וונדר וומן 1984, שומרי הגלקסיה 3, גוליטל, לוקי, מון-נייט, וונקה, תור: אהבה ורעם, דמבו, פדינגטון 2 ועוד.

את שיעורי המבוא ומפגשי הוורקשופ מעביר ג'וני שפרנוב – Head Studio VFX Compositor בסטודיו AVR Immersive Solutions.

בסיס התוכנה
מבנה התוכנה, הממשק, והבנה של עבודה עם Nodes. מה ההבדל בין עבודה עם שכבות לעבודה עם Nodes. הבנה של האפשרויות המתקדמות בתוכנה, כמו Channels שמאפשרים לנו ליצור ולעבוד על כמה "זרמים" (pipes) במקביל.

עבודה עם צבע
ניתן להשתמש בתוכנה כדי לשנות את המראה של השוט שלנו בצורה דרסטית.
אנחנו נעבור על מבחר הכלים העומדים לרשותנו, דרכי פעולה נכונות לתיקוני צבע ו-Color Gading. כמו כן נדבר גם על ניהול צבע נכון של פרוייקט.

טראקינג דו-מימדי ותלת-מימדי
חלק גדול מעבודה של קומפוזיטור הוא להתאים תנועה של אובייקטים לוידאו שצולם. זה מצריך לעשות עבודת טראקינג דו מימדית או תלת מימדית במידה וישנה תנועת מצלמה מורכבת. אנחנו נעבור על סוגים של טראקינג וכיצב ניתן לזהות בעיות מראש ומה הדרך הטובה ביותר לגשת לזה.

חיתוך של מסך ירוק/כחול
צלילה לתוך כל רוב אפשרויות ה-keying בתוכנה והסבר מעמיק על התהליך, הכלים והבחירה הטובה ביותר לכל סוג של מסך Chroma שנקבל.

עבודה עם קבצי תלת-מימד
חלק גדול מהשימוש בתוכנה מתבטא במיזוג של רינדורי תלת מימד עם plates (וידאו) שצולמו במציאות. נרחיב על דרכי עבודה. דגשים חשובים והסברים על עבודה עם פאסים שונים שנקבל ממנועי רינדור שונים. כמו כן נעבוד עם Deep compositing, שכיום אינו מתאפשר או מתאפשר רק באופן חלקי ומוגבל בתוכנות הקומפוזיטינג אחרות.

קומפוזיטינג
עבודה נרחבת על קומפוזיטינג של מספר של שוטים. צלילה עמוקה לתוך הטרמינולוגיה והפרקטיקה, הסברים מעמיקים על הגישה שתאפשר לנו להפוך שוט לריאליסטי ככל שניתן.

מערכות חלקיקים ותלת מימד
ניוק מכילה סביבת עבודה תלת מימדית מלאה, שמאפשרת לייבא מודלים מתוכנות תלת-מימד (מאיה, הודיני, בלנדר, סינמה, מקס וכו') ולעבוד איתם ישירות. כמו כן נראה כיצב ליצור מערכות חלקיקים שיאפשרו לנו לדמות דברים כמו עשן, אש וכדומה.

עבודה עם CopyCat AI (בינה מלאכותית)
ניוק ממכילה מודל בינה מלאכותית (AI) בשם CopyCat, המאפשר לבנות כלים פרטניים לכל פרוייקט. אנחנו ניכנס לעומקו של הכלי ונלמד כיצד ניתן להשתמש בו עבור שלל משימות – מיצירת אלפא אוטומטית לדמויות ועד לציור מתקדם.

יצירת כלים מותאמים אישית – Gizmos
ניוק מאפשרת לבנות סטים של כלים המותאמים לפרוייקטים ספציפיים, ולהשתמש בהם שוב ושוב. ניתן גם לחלוק אותם בין קומפוזיטורים שונים ו, וניתן גם להוריד מהאינטרנט כלים שנוצרו על ידי אנשים אחרים.
אנחנו נסקור מספר כלים שכאלה וגם ניצור כלים חדשים בעצמנו.
כמו כן נלמד על Expressions שיאפשרו לנו למקד ממש את הכלים שלנו בצורה הרבה יותר ממוקדת.

הקורס דורש הכרות עם עולם הפוסט והקומפ, ושליטה סבירה לפחות בתוכנת קומפ אחת (אפטר-אפקטס, פיוז'ן, דה-וינצ'י וכדומה).
יש צורך במחשב חזק יחסית, רצוי עם כרטיס מסך של NVidia.

מחירים והרשמה במזכירות המכללה.

לפרטים והרשמה התקשרו 03-6482345,
שלחו מייל לכתובת iac@ani-mator.com
או השאירו פרטיכם בטופס שלהלן.

מידע כללי

סילבוס מלא

מחירים והרשמה

רוצים עוד מידע?
השאירו פרטים ונחזור אליכם: