קורס גיימינג –שאלות ותשובות

04/10/2013
iac-gaming

דף זה מכיל שאלות ותשובות בנושא קורס גיימינג במכללה הישראלית לאנימציה. לפרטים כלליים על הקורס לחצו כאן.

אם ברצונכם להירשם לקורס או לקבל פרטים נוספים, השאירו פרטיכם* כאן:

[leadFormNoCapcha format="line"]

ש: מה זה קורס גיימינג?
ת:
מסלול גיימינג במכללה הישראלית לאנימציה עוסק בפיתוח ועיצוב משחקי-מחשב, עם דגש על משחקי תלת-מימד. המסלול מאפשר לבוגריו להשתלב בתעשיית המשחקים בתחומים הנעים מפיתוח ועיצוב, דרך תלת-מימד ואנימציה ועד תכנות ופאבליקציה, תוך שימוש בכלים ובטכניקות הנמצאים בחזית הטכנולוגיה, לרבות אנימציה תלת-מימדית, פיסול דיגיטלי, מציאות רבודה (AR), אינטלגנציה מלאכותית (AI), דגימת תנועה (MoCap) ועוד.

ש: מיהם המורים בקורס?
ת: המורים המובילים הם אלמוג מזרחי, אמיר גרין וניר חרמוני. אליהם מצטרפים כמרצים אורחים שרגא ווייס, ניר גינת, כפיר רם ואייל רם שצ'ופק. מורי הקורס עבדו בתעשיות הקולנוע והמשחקים בישראל ובעולם, בפרוייקטים כגון דאוס אקס, ברינק, לפט פור דד, הלבוי, ההוביט, טינטין, ויפו ועוד.
הנה פוסטרים של חלק מהפרוייקטים עליהם עבדו מורי הקורס (לחצו להגדלה):

Deus_Ex_Human_Revolution_coverLeft4Dead2 (1)BGE-cover
BRINK_(game_box_art)Tom_Clancy's_Splinter_Cell_Conviction20121125163445!Metrolastlight
tintin-poster-11$ (GA)_AW_[18310] Hellboy II.qxd:1$_V?_Job Namehobbit-dwarves-poster

לפירוט על כל המורים והמרצים, גללו לתחתית דף זה או לחצו כאן.

ש: מתי מתקיים הקורס, כמה שעות, כמה ימים בשבוע?
ת: הקורס מוצע בשתי מתכונות: מצומצם ומורחב. השיעורים בקורס המצומצם מתקיימים פעמיים בשבוע, בשעות 10:30 – 13:45. הקורס מכיל 72 שיעורים באורך 4 שעות אקדמאיות כ"א. משך הקורס 12 חודשים, והוא מחולק ל-4 סמסטרים. פרטים על הקורס המורחב, ראו בשאלות הבאות. למידע מדויק על ימי הלימודים ותאריכי פתיחת הקורס התקשרו למזכירות בטלפון 03-6482345.

ש: מהם נושאי הלימוד העיקריים בקורס?
ת: המסלול המצומצם מכיל את הנושאים הבאים:
תלת-מימד בתוכנות 3DS Max ו-MudBox, לרבות יצירת סביבות, דמויות ונשקים.

יצירת משחקים דו-מימדיים ותלת-מימדיים במנוע Unity 3D.
עקרונות ביצירה, פיתוח ועיצוב משחקים ואפליקציות.
עקרונות בפיתוח משחקים: גיימפליי, דמויות, סביבה, חוקים, סיפור, קונספט.
עקרונות ביצירת ממשק משתמש (UI) וחווית משתמש (UX).
עקרונות בפיתוח אינטלגנציה מלאכותית לדמויות (AI).
עקרונות בעבודה עם מציאות רבודה (Augmented Reality).
שימוש בדגימת תנועה דיגיטלית (Motion Capture).
פאבליקציה של משחקים ואפליקציות לאינטרנט ולטלפונים סלולאריים, לרבות התממשקות לאנדרואיד, לפייסבוק, לדפדפני אינטרנט ולחנות האפליקציות Google Play.

ש: מה ההבדל בין הקורס המצומצם לקורס המורחב?
ת: הקורס המורחב כולל את כל תכני הקורס המצומצם, בצירוף כל התכנים של מסלול סקרין מאסטר, הכולל קורסים בתוכנות פלאש, דרים-וויבר,

 ואפטר-אפקטס. במסלול זה לומדים בין היתר אנימציה בפלאש, בניית אתרים, יצירת משחקים ואפליקציות בפלאש, מבוא לתכנות באינטרנט, עריכת וידאו, אפקטים דיגיטלים, עיצוב מסך ועוד. ניתן לבחור ללמוד את התכנים הנוספים במסלול בוקר או ערב.

ש: מהן התוכנות העיקריות בקורס?
ת: תוכנת התלת-מימד 3Ds Max ומנוע המשחקים Unity 3D. כמו כן מועברים שיעורי מבוא בתוכנת הגרפיקה PhotoShop ובתוכנת הפיסול MudBox. במסלול המורחב נלמדות גם תוכנות הגרפיקה, האנימציה, הוידאו והאינטרנט Adobe:
Flash , After Effects , Premiere , DreamWeaver.

ש: מה זה בכלל Unity?
ת: Unity 3D הוא מנוע המשחקים הפופולרי בעולם. זו תוכנה המאפשרת ליצור משחקים מכל סוג, באופן אינטואיטיבי וללא צורך לתכנת את המשחק מאפס. התוכנה מאפשרת לטעון אובייקטים תלת מימדיים (דמויות, נשקים, רכבים, סביבות וכו') שנוצרו בתוכנות תלת-מימד, וכן להשתמש באנימציות שנוצרו בתוכנות לאנימציה תלת-מימדית. Unity מכילה רכיבים משוכללים המסוגלים לחשב בקלות התנגשויות, כוחות פיזיקליים, רינדור פוטו-ריאליסטי ועוד. ניתן להוסיף יכולות לאפליקציות ומשחקי Unity באמצעות שימוש בשפות תכנות שונות, לרבות JavaScript.

ש: מה זה 3DS Max ובמה היא שונה מ-Maya או תוכנות אחרות?
ת: 3DS Max היא תוכנת האנימציה התלת-מימדית הנפוצה ביותר בעולם. היא דומה מאוד לתוכנות מתחרות כגון Maya , Cinema4D , LightWave , Blender ואחרות, אולם נחשבת לתוכנה הטובה והנוחה ביותר עבור משחקי מחשב.

ש: במה שונה קורס זה מקורסים דומים הקיימים בישראל?
ת: קורס גיימינג במכללה הישראלית לאנימציה אינו עוסק רק בלימודי תכנות או בלימודי תיאוריה, אלא גם ובעיקר בצדדים הקרייאטיבים, הטכניים והעיצוביים של המקצוע. כמכללה המובילה בישראל ללימודי אנימציה תלת-מימדית, אנחנו מדגישים במהלך הקורס את התחומים הנוגעים לתלת-מימד, בדגש על יצירת תכנים ו-asstes למשחקים (דמויות, סביבות, אנימציה). אנו מביאים לתחום הגיימינג את המומחיות שלנו בתחומי התלת-מימד, עם תכנים שאינם קיימים בשום בי"ס אחר בארץ, לרבות פיסול דיגיטלי, אנימציית דמויות, קונספט דיזיין, דגימת תנועה (MoCap), מציאות רבודה (AR) ועוד. בנוסף, אנחנו מביאים את הגישה הייחודית שלנו כמכללה מקצועית, שחיה את השוק ויודעת איך לייצר אנשי מקצוע. 

ש: האם לומדים תכנות בקורס?
ת: בהחלט. חלק משמעותי בקורס הוא לימודי תכנות בתוך מנוע Unity 3D, באמצעות שפת JavaScript. במסלול המורחב לומדים גם את שפת ActionScript בתוך התוכנה Flash, וכן מבוא לתכנות באינטרנט באמצעות JavaScript.

ש: האם לומדים אנימציה ותלת-מימד?
ת: בהחלט. הקורס מכיל מבוא מקיף לתלת-מימד בתוכנה 3DS Max, והתמקצעות בכלים הרלוונטיים למשחקי מחשב. בהמשך נלמדים גם כלי אנימציה בסיסיים, וכן שימוש בדגימת תנועה (MoCap) לצורך יצירת אנימציה. עם זאת, זהו אינו קורס מקיף בתחומים אלו, והוא מכיל רק את הכלים הנחוצים לצורך יצירת משחקי מחשב. המעוניינים בלימודי תלת-מימד או אנימציה מקיפים, מוזמנים להצטרף למסלולי אנימציה תלת-מימדית ו/או אנימציית דמויות הפועלים במכללה.

ש: האם לומדים מידול דמויות?
ת: בהחלט. מקטע משמעותי בקורס עוסק במידול ופיסול דיגיטלי של דמויות למשחקי מחשב, עם דגש על מידול LowPoly ואינטראקציה עם Unity. מקטע זה מועבר על-ידי שרגא ווייס, שיצר דמויות בסרטים כגון ההוביט, טינטין, כוכב הקופים, איש הפלדה ועוד.

ש: האם לומדים עיצוב?
ת: בהחלט. הקורס מכיל מספר שיעורים העוסקים בעיצוב משחקים, לרבות עיצוב דמויות, עיצוב סביבות, עיצוב עולם ועיצוב ממשק. במסלול המורחב נלמדים גם נושאים הקשורים לעיצוב מסך. סטודנטים המעוניינים להרחיב את יכולותיהם בתחומי העיצוב מוזמנים להצטרף למסלול קונספט דיזיין הפועל במכללה.

ש: מהם תנאי הקבלה בקורס?
ת: כל אדם יכול להגיש מועמדות לקורס. אין צורך בתעודת בגרות. יש להציג תיק עבודות בכל תחום יצירתי, ויש לעבור ראיון אישי ומבחן יצירתי. הקורס מתאים למתחילים ולמתקדמים. לפרטים נוספים ולקביעת ראיון יש להתקשר למזכירות המכללה בטלפון 03-6482345.

ש: לאילו גילאים מיועד הקורס?
ת: כל הקורסים במכללה מיועדים עקרונית לגילאי 18 ומעלה, אולם יש ועדת חריגים שבסמכותה לקבל בני 16-17 מוכשרים במיוחד.

ש: מהן דרישות הציוד עבור הקורס?
ת: כל מחשב אישי סביר מספק עבור קורס זה. אין צורך במחשב גרפי יקר. עם זאת, כמובן שככל שהמחשב מהיר וחזק יותר, העבודה תהיה נעימה יותר. אנו ממליצים על מחשב עם מעבד של אינטל (רצוי i3 ומעלה), כרטיס מסך של NVidia ולפחות 8 ג"ב זיכרון.

ש: האם צריך לרכוש תוכנות?
ת: לא, אין צורך לרכוש תוכנות. עבור התוכנות 3DS Max ו-MudBox ניתן להשיג רשיונות סטודנט חינמיים דרך המכללה. Unity 3D היא תוכנה הניתנת להורדה בחינם. סטודנטים הלומדים במסלול המורחב צריכים להשיג את תוכנות Adobe הרלוונטיות.

ש: האם אתם נותנים תואר?
ת: לא. בוגרי הקורס יקבלו תעודת גמר של המכללה הישראלית לאנימציה, שהיא מוסד לימודי המוכר על-ידי משרד התמ"ת / משרד הכלכלה. זהו קורס מקצועי עם תכנים לא-אקדמיים, העוסק בלימודי מקצוע ולא בתיאוריות ופילוסופיות.

ש: האם זהו קורס חדש?
ת: כן ולא. המכללה הישראלית לאנימציה מפעילה מזה 3 שנים מסלול בשם "הדמיות ומשחקי מחשב" שאורכו 10 חודשים. קורס גיימינג הוא הרחבה של הקורס הקיים, ומתבסס על הנסיון שנרכש בהפעלתו במשך כל שנות פעילותו.

ש: אז מה ההבדל בין המסלול הזה למסלול הדמיות ומשחקי מחשב?
ת: מסלול גיימינג הוא גם ארוך ומקיף יותר, וגם ממוקד יותר. אורך מסלול הדמיות ומשחקי מחשב הוא 10 חודשים, והוא עוסק בחלקו הגדול בתחום ההדמיות. אורך מסלול גיימינג הוא 12 חודשים, והוא עוסק כמעט רק במשחקים. מסלול גיימינג נכנס יותר לעומק בנושאים כגון פיתוח, עיצוב ותכנות משחקים, והוא מכיל גם תחומים נוספים הקשורים לגיימינג, כגון AR , AI , UI , UX , MOCAP ועוד.

ש: ארבעה סמסטרים בשנה אחת? איך יתכן?
ת: זהו קורס אינטנסיבי עם מעט מאוד חופשות. אורך כל סמסטר הוא קרוב ל-3 חודשים (כמו ברוב מוסדות הלימוד), וכך נכנסים בשנה אחת 4 סמסטרים. כל סמסטר מכיל 18 שיעורים באורך 4 שעות אקדמאיות כ"א. מטרת הקורס היא להוציא מקסימום תוצרים במינימום זמן.

ש: עם מה יוצאים בסוף הקורס?
ת: בוגרי הקורס מקבלים דיפלומה של בוגר המכללה הישראלית לאנימציה. אבל חשוב יותר: במהלך הקורס עובדים על תיק עבודות, שמציג את מגוון היכולות שנלמדו במהלכו. תיק העבודות מהווה סוג של כרטיס ביקור עבור הסטודנט, והוא יכול להציגו בפני מעסיקים פוטנציאלים. תיק העבודות בקורס מכיל:
פריים של סביבה ריאליסטית בתלת-מימד.
דמות בתלת מימד, כולל ריג ואנימציה.
משחק דו-מימדי.
משחק תלת-מימדי, הכולל סביבה ואלמנטים אינטראקטיביים.
משחק FPS תלת-מימדי, הכולל דמויות ונשקים ומכיל רכיבי אינטלגנציה מלאכותית.
פרוייקט מציאות רבודה (Augmented Reality).
פרוייקט גמר, לפי נטיותיו האישיות של הסטודנט, בליווי שוטף של צוות המורים.

ש: כמה זה עולה ואיך נרשמים?
ת: למחירים, לקביעת ראיון ולהרשמה התקשרו למזכירות המכללה בטלפון 03-6482345. המזכירות פועלת בימים ראשון עד חמישי, שעות 10:00 – 17:00.

ש: אפשר לראות דוגמה למשחק שנוצר ע"י סטודנט במכללה?
ת: הנה דוגמה למשחק שנוצר ע"י אור טרי במסלול הדמיות ומשחקי מחשב:

מורי הקורס:

אמיר גרין – Unity 3D ותכנות ב-JavaScript
מפתח משחקים, גיימר, אמן תלת-מימד ואיש אפקטים, לא בהכרח בסדר הזה.
עבד על פיתוח משחקים, קוד ואפקטים למשחקים במגוון גדול מאוד של חברות ופלטפורמות. ממשחקי אינדי דו-מימדיים לסמארטפונים ועד משחקי תלת-מימד עתירי תקציב לקונסולות ולפי.סי.  בין השאר עבד על המשחקים:
Left 4 Dead 2, Deus Ex Human Revolution, Metro: Last Light, Brink, Beyond Good and Evil, Splinter Cell: Conviction.
בתחום האפקטים, ניהל צוותים בהפקות ענק בינלאומיות ומקומיות. עבד בין היתר בסרטים:
הלבוי (1 +2), השומרים, 300, תפוס ת'גלים (Surf's Up), ונדטה ועוד.

אלמוג מזרחי 
אמן תלת-מימד מהוותיקים בארץ, עם ניסיון עשיר במשחקי מחשב. 
את סרטון האנימציה הראשון שלו עשה כבר בגיל 10, על מחשב 386, ומשם המשיך ליחידת ההסרטה שה"ד של חיל האוויר, שם שירת כאנימטור. מאז לקח חלק נרחב במגוון תפקידים, בהפקות למותגים בין לאומיים מהמוכרים בארץ ובעולם. בין היתר עבד בארה"ב בחברת MAKE Visual, היה חלק מהצוות המייסד של אולפני SnowBall VFX ואף מידל את הדמויות הראשיות לסדרה VIPO. כיום נותן שירותי פרילנס למגוון בתי פוסט ואנימציה מהמובילים בתעשייה, ועובד בעיקר על פרסומות ומשחקי מחשב.

שרגא ווייס 
אמן תלת-מימד בינלאומי, שעבד בשנים האחרונות בתעשיה ההוליוודית. 
עבד בסרטים כגון טינטין, ההוביט, סופרמן: איש הפלדה, כוכב הקופים: המרד, לילה במוזיאון, רוחות חג המולד, הממלכה, מהיר ועצבני, דרושות אמהות במאדים ועוד. עבד בכמה מהאולפנים הגדולים בעולם, ביניהם WETA Digital, Image Movers Digital, Rhythm & Hues ועוד. האתר של שרגא: www.shragaweiss.com

ניר חרמוני 
אמן תלת-מימד מהוותיקים בארץ, העובד גם כתכנת בתעשיית המשחקים והאפליקציות. 
כיום עובד כעצמאי בפיתוח אפליקציות אוגמנטד ריאליטי. בעבר עבד בחברת המשחקים והאפליקציות Dreams and Magic ולפני כן ניהל את מחלקת האנימציה באולפן האנימציה הגדול בישראל, DPSI. 

ניר גינת 
מנהל קריאייטיב ואנימטור ראשי באולפני סנואובול. 
חלק מרכזי בצוות הפיתוח של Snowball Productions. זוכה פרס אסיף (האוסקר של האנימציה הישראלית) עבור הסרט Round 6. עיצב בין היתר את דמויות הכדורים בפרסומות של הלוטו. שימש כאנימטור ראשי וסופרוייזר באולפן Crew 972, וכאמן תלת-מימד עצמאי. מנהל מסלול קונספט דיזיין במכללה הישראלית לאנימציה.

כפיר רם 
מנהל מקצועי של המכללה הישראלית לאנימציה ומנכ"ל סטודיו פוליגון לאנימציה. 
מוותיקי אמני התלת-מימד בישראל. הפיק, ביים, עיצב והנפיש פרוייקטים להפקות ישראליות ובינלאומיות, ביניהן סדרות אנימציה, סרטים באורך מלא, פרסומות, משחקי מחשב, אפליקציות, קליפים ועוד. זוכה שני פרסי "אסיף" (האוסקר של האנימציה הישראלית) ופרס "אופיר" (עבור הסרט "שיטת השקשוקה").

אייל רם שצ'ופק 
איש אשכולות מודרני: צייר, פסל, מעצב, אנימטור, אמן מולטימדיה, תפאורן ואיש חינוך. 
משמש כמעצב ואנימטור בסטודיו פוליגון. ניהל את סטודיו או-זאפה להפקות מולטימדיה ואת חברת פרהס לדפוס משי. שימש כמעצב, תפאורן וארט-דיירקטור באולפני גולן-גלובוס ובחברות חייק במות, השמורה, אטליה, ועוד. הציג תערוכות במוזיאון ירושלים ובגלריה פופולוס בתל-אביב.

בתמונה למעלה: פוסטרים של משחקים עליהם עבדו מורי הקורס.

* בעת משלוח פרטיכם בטופס שלמעלה, אתם מאשרים למכללה הישראלית לאנימציה ליצור איתכם קשר במייל או בטלפון.

רוצים עוד מידע?
השאירו פרטים ונחזור אליכם: