המחלקהלעיצוב וגרפיקה

קורסים בחבילת התוכנות של Adobe ומסלולים לעיצוב גרפי ולציור דיגיטלי, בשיתוף סטודיו Tink Design

אודות המחלקה

רשימת קורסים

מה מייחד את המחלקה לעיצוב וגרפיקה של IAC?
חמישה אלמנטים מפרידים בין הקורסים ב-IAC למוסדות לימוד אחרים:

1. דגש על תחומי הדיגיטל, המסך והאנימציה –
ברוב מוסדות הלימוד, תחום הגרפיקה מוגבל לעולם הדפוס, ומתרכז בעיקר בהפקה של מודעות דפוס, חוברות ומגזינים. ב-IAC, אנו מתייחסים לשינויים שחלו במקצוע ובעיקר למעבר לגרפיקה שמיועדת למסך (סמארטפונים, טלויזיה, אינטרנט, אפליקציות, משחקי מחשב וכו'). הקורסים שלנו מתייחסים לא רק לעולם הפרינט, אלא גם לאנימציה, מושן-גרפיקס, עיצוב מסך, אינטראקטיב, עיצוב אתרים, עיצוב אפליקציות, באנרים, תלת-מימד וכדומה.

2. דגש על ציור, איור ואנימציה באמצעים דיגיטלים –
ברוב מוסדות הלימוד, פוטושופ משמשת בעיקר כתוכנה לעיבוד תמונה, אילוסטרייטור משמשת בעיקר לעיצוב לוגואים ופלאש משמשת בעיקר ליצירת באנרים. ב-IAC, אנחנו מלמדים גם כיצד ניתן לצייר בפוטושופ, לאייר באילוסטרייטור ולהנפיש בפלאש. הקורסים שלנו עוסקים גם בצדדים הטכניים וגם בצדדים הקריאייטיבים של המקצוע, ומתייחסים לכל התוכנות ככלים המשמשים לאמנות ולא רק לגרפיקה.

3. צוות המורכב מאנשי מקצוע בכירים ומורים ותיקים –
ברוב מוסדות הלימוד, המורים הינם אנשים הבאים מתחום ההוראה, בעלי מעט מאוד ניסיון אמיתי בעבודה בתחום. ב-IAC יצרנו תמהיל בין מורים ותיקים המלמדים את יסודות התוכנה, לבין אמנים ואנשי מקצוע מובילים, המלמדים תחומים שדורשים יותר מסתם היכרות עם הכלים והכפתורים בתוכנה. בקורסים שלנו מלמדים אמנים, מאיירים, מעצבים ואנימטורים, שנמצאים בעמדות מפתח בתעשיה, לרבות מנהלי אולפנים, מעצבי תדמית, ארט דיירקטורים ומנהלי קריאייטיב.

4. שיטות הוראה המבוססות על לימוד, תרגול וליווי פרוייקטים –
IAC מפעילה קורסים ומסלולי לימוד כבר למעלה מעשור, ומיצבה את עצמה כמכללה המובילה בישראל לאנימציה ומדיה דיגיטלית. במהלך השנים גיבשנו שיטות הוראה ייחודיות, אותן אנו מיישמים גם במחלקה לעיצוב וגרפיקה. מלבד השיעורים הפרונטליים, המועברים על ידי מורי המחלקה, אנחנו מאפשרים לסטודנטים לתרגל במכללה במשך כל שעות היום, לעתים בהנחיית מתרגל ולעתים ללא הנחיה. כמו כן, מורי המחלקה מלווים את הסטודנטים בפרוייקטים שלהם, מציעים פידבק רציף ומאפשרים להם לבנות תיק עבודות מקצועי.

5. חתירה ליצירת אנשי מקצוע חושבים ויצירתיים –
מטרת המכללה היא להוציא לשוק אנשי מקצוע שיוכלו להוביל את התעשיה אל העתיד, תוך הבנה מעמיקה של תהליכי העבודה, והיכרות נרחבת עם ארגז הכלים הכולל של המעצב החושב בן זמננו. אנו מכוונים את הסטודנטים להיות יותר מסתם ביצועיסטים, באמצעות שיעורים הנוגעים לחשיבה מיתוגית, עיצובית, איורית ואנימטיבית. מבחינתנו, גרפיקה היא גם מקצוע וגם צורת אמנות, ולכן חשוב להכיר לעומק גם את הכלים, גם את טכניקות ושיטות העבודה וגם את הצדדים התיאורטיים והארטיסטים הנוגעים לתחום.

מה זה "אומנויות הדפוס והמסך"?
מספרים לנו שהדפוס מת או עומד למות. העיתונות הכתובה בנסיגה, מכירות הספרים בירידה, ואת העולם כובשים סמארטפונים, טאבלטים ומסכי ענק.
הטענה הזו נכונה ולא נכונה. נכון לומר שהמדיה המודפסת תופסת כיום פחות ופחות חשיבות, אבל לא נכון לומר שהיא נעלמת, ובוודאי שהיא לא מתה. האמת היא כרגיל, איפשהו באמצע. בשנים האחרונות חלה עליה עצומה בחשיפה של כולנו למסכים מסוגים שונים: החל מהמסכים הקטנטנים של הסמאטרפונים, דרך אלו של הטאבלט, הקינדל, המחשב, הטלויזיה ומכונות המשחקים, וכלה במסכי הענק שבחוצות העיר. במקביל, חלה ירידה בקריאה של חומר כתוב בפורמטים הישנים – עיתונים, ספרים ודברי דפוס. אתר Ynet פופולארי יותר מ"ידיעות אחרונות", "האח הגדול" פופולארי יותר מ"החטא ועונשו" והדואר האלקטרוני פופולארי יותר מהדואר הרגיל. אבל העיתונים והספרים לא יעלמו בקרוב, והדפוס ממשיך להתקיים במקביל באינספור הקשרים אחרים, החל מפרוספקטים ופלאיירים וכלה באריזות מוצר.

לכן ראינו לנכון ליצור מסגרת חדשה, שתתייחס לעולם החדש. מסגרת שבה ניתן ללמוד כיצד לעצב אריזה של קורנפלקס וגם פרסומת בטלויזיה, אתר אינטרנט וגם אפליקציה סלולארית, מודעה בפוטושופ וגם לוגו באילוסטרייטור, באנר בפלאש וגם פרומו באפטר-אפקטס, חוברת מודפסת וגם מסך פתיחה עבור משחק מחשב.

מסלול אומנויות הדפוס והמסך מכשיר את בוגריו בכל האספקטים, התוכנות, שיטות העבודה, הטכניקות והפרקטיקות של העיצוב והגרפיקה, ומכין אותו לעולם ההווה והעתיד, תוך התייחסות לנושאים כמו מיתוג, קונספט, אינטראקטיב, טיפוגרפיה, הורדה לדפוס, פרופילי צבע, עיצוב ממשק, עיצוב אתרים, הפקה, צילום, עריכה, אנימציה ופוסט פרודקשן.

המסלול שם דגש על מקצוענות הבוגרים ועל יכולת השתלבותם בתעשיה, בין היתר באמצעות פרוייקטים המלווים על-ידי אנשי מקצוע בכירים.

רוצים עוד מידע?
השאירו פרטים ונחזור אליכם: